Κάντε κλικ εδώ, προκειμένου να εμφανιστούν τα πλήκτρα των Social-Media. Παρακαλούμε να προσέξετε, ότι τα δεδομένα που αφορούν τοςυ χρήστες μέσω αυτών των λειτουργιών ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτους. Κάντε κλικ εδώ, προκειμένου να εμφανιστούν τα πλήκτρα των Social-Media. Παρακαλούμε να προσέξετε, ότι τα δεδομένα που αφορούν τοςυ χρήστες μέσω αυτών των λειτουργιών ενδέχεται να διαβιβαστούν σε τρίτους.

Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' οίκον με την υποστήριξη της ETEM

Τι είναι το πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' οίκον;

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» είναι ένα σημαντικό βήμα για τη σύγχρονη ενεργειακή πολιτική καθώς στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών. Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης στον χώρο τους, στον τομέα της ενέργειας, εξοικονομώντας χρήματα ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η αξία της κατοικίας τους.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του προγράμματος είναι μερικά από τα ακόλουθα:

  • Προστασία του περιβάλλοντος
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
  • Τόνωση της αγοράς
  • Καλλιέργεια σύγχρονης ενεργειακής συμπεριφοράς
  • Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε χιλιάδες κατοικίες
  • Οικονομικά οφέλη για τους πολίτες (οικονομική ενίσχυση, φορολογικά κίνητρα)
  • Ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης
Εξοικονόμηση κατ' οίκον - Βήματα

Βήματα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα

1. Αφού εξετάσετε αν η κατοικία σας πληροί τα βασικά κριτήρια επιλεξιμότητας, επικοινωνείτε με την πιο κοντινή σας τράπεζα για έγκριση του δανείου

2. Έχοντας την έγκριση της τράπεζας καλείτε τον ενεργειακό επιθεωρητή, το κόστος του οποίου σας επιστρέφεται με το πέρας του έργου

3. Πραγματοποιείται από τον ενεργειακό επιθεωρητή η 1η ενεργειακή επιθεώρηση, ο έλεγχος της δυνατότητας ένταξης στο πρόγραμμα, ο καθορισμός του έργου για την αναβάθμιση ενεργειακής κατηγορίας και η έκδοση του 1ου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης

4. Συλλέγετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις σχετικές με το έργο προσφορές και επικοινωνείτε με την τράπεζα για κατάθεση αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα έχοντας τον προϋπολογισμό του έργου

5. Αναμονή για να εγκριθεί η αίτηση υπαγωγής από το ETEAN

6. Κατόπιν εγκρίσεως υπογράφεται η δανειακή σύμβαση (που σχετίζεται με το έργο) και ξεκινά η υλοποίηση των εργασιών οι οποίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός χρονικού διαστήματος 3 μηνών

7. Παρέχεται δυνατότητα προκαταβολής σε επιλεγμένους από τον πελάτη προμηθευτή/προμηθευτές

8. Με το πέρας του έργου διενεργείται η 2η ενεργειακή επιθεώρηση και η έκδοση του 2ου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης και γίνεται η εξόφληση των χρημάτων με βάση τα εκδοθέντα τιμολόγια για όλες τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν και τον τελικό επιλέξιμο προϋπολογισμό του έργου

9. Επιστροφή των χρημάτων του ενεργειακού επιθεωρητή με μέγιστο το ποσό που ορίζεται από τη νομοθεσία ανά περίπτωση.

10. Η εκταμίευση γίνεται για την πληρωμή των προμηθευτών / αναδόχων, απ’ ευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό τους μετά από εντολή του ωφελούμενου

 

*Για την υποβολή της αίτησης, την παρακολούθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ολοκλήρωσης του έργου συμπεριλαμβανομένης της προσκόμισης των δικαιολογητικών έως την τελική εκταμίευση ο πολίτης έχει τη δυνατότητα ανάθεσης σε Σύμβουλο Έργου η αμοιβή του οποίου καλύπτεται από το Πρόγραμμα. (μέχρι του ποσού που προβλέπει ο Οδηγός Εφαρμογής του προγράμματος)

Εξοικονόμηση ενέργειας - Θερμομόνωση

Το θέμα της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων, είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Οι κλιματικές αλλαγές και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ήδη δεδομένα, με κύρια αιτία την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Συνεπώς κάθε σύγχρονη κατασκευή οφείλει να στοχεύει στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας που απαιτείται τόσο για την θέρμανση όσο και για τον κλιματισμό της.

Στον κτηριακό τομέα η θέρμανση και η ψύξη απαιτούν ποσοστά ενέργειας που κυμαίνονται στο 40% της καταναλισκόμενης ενέργειας. Η διατήρηση της θερμοκρασίας σε ικανοποιητικό επίπεδο, αποτρέπει την αλόγιστη χρήση κλιματισμού και εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.


Γνωρίζετε πως τα σπίτια και τα κτήρια που δεν διαθέτουν μόνωση καταναλώνουν για τη θέρμανση και την ψύξη τους τρεις φορές περισσότερη ενέργεια από αυτή που θα χρειάζονταν αν είχαν μόνωση; Αυτό σημαίνει πως το κόστος θέρμανσης των σπιτιών και των πολυκατοικιών θα μπορούσε να μειωθεί έως και 60%, απλά με την τοποθέτηση θερμομονωτικών κουφωμάτων αλουμινίου. Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα, το 82% των κτηρίων (που έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980) δεν έχουν την κατάλληλη μόνωση, με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε πολλή περισσότερη ενέργεια αλλά και χρηματικά ποσά για την κάλυψη των αναγκών μας.

Με γνώμονα τόσο την οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας και το σεβασμό στο περιβάλλον η ΕΤΕΜ Α.Ε. έχει να επιδείξει λύσεις θερμομονωτικά υψηλών επιδόσεων και σύστημα σκίασης.
Γιατί όμως η επιλογή θερμομονωτικών συστημάτων θεωρείται τόσο σημαντική;


Κατά την διάρκεια του χειμώνα παρατηρούνται απώλειες θερμότητας από μέσα προς τα έξω και αντίστοιχα τους καλοκαιρινούς μήνες εισέρχεται θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον. Τις απώλειες αυτές έρχεται να αποτρέψει η κατασκευή με θερμομονωτικά συστήματα. Ενδεικτικά η εξοικονόμηση ενέργειας που θα μπορούσε να παρατηρηθεί απλά με μία αλλαγή των κουφωμάτων μίας κατοικίας, που τα παράθυρα της καταλαμβάνουν 15μ επιφάνειας σε ετήσια βάση είναι της τάξης των 250 λίτρων πετρελαίου.

Επιπρόσθετα αποφεύγουμε το φαινόμενο της υγροποίησης - συγκέντρωση υδρατμών στο εσωτερικό της κατοικίας μας. Εξάλλου εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει και χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

Αντικαταστήστε τώρα τα παλιά σας κουφώματα με θερμομονωτικά κουφώματα ΕΤΕΜ!

Η χρήση κατάλληλα κατασκευασμένων, ενεργειακά αποδοτικών παραθύρων, ελαχιστοποιεί τις απώλειες ζέστης ή κρύου στο εξωτερικό περιβάλλον. Τα παράθυρα αυτά θα πρέπει να έχουν υαλοπίνακες και κουφώματα με καλές θερμομονωτικές ιδιότητες και, επιπλέον, θα πρέπει να είναι αεροστεγανά, ώστε να εμποδίζουν τη διαφυγή θερμότητας ή ψύξης από τις χαραμάδες, εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και χρήματα.

Όλα τα θερμομονωτικά συστήματα που σας προσφέρει η ΕΤΕΜ πληρούν τις προδιαγραφές του Νέου Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης των Κτηρίων και καλύπτουν κάθε μικρή ή μεγάλη εφαρμογή.


  • Εξοικονόμηση ενέργειας με την υποστήριξη της ETEM
  • Εξοικονόμηση ενέργειας με την υποστήριξη της ETEM